Биљана Царевић

Доцент

Биографија

Катедра

ФТВ продукција

 

Предмети

ТВ продукција

 

Образовање

ВСС – Дипломирани фтв продуцент

 

 

Од 1991. године, као организатор ангажована на реализацији пројеката различитих структура у ТВ Београд. До 2015. године ангажована на реализацији више стотина програмских садржаја у статусу продуцента, извршног продуцента и извршног директора. У мају 2008. године Србија и Београд били су домаћини  ЕСЦ (Eurovision Song Contest), на коме је обављала функцију Менаџера догађаја  (Event Manager).

У новембру 2015. године, постављена је на функцију Директора ПЈ Продукција ТВС у ЈМУ Радио Телевизија Србије. Пословна јединица има око 900 запослених (у радном односу и хонорарно) и чине је три извршне продукције програма и извршна реализација са сектором за планирање производних капацитета.

Као део Менаџмента, учествује у доношењу и спровођењу стратегије рада ЈМУ РТСа, изради годишњих планова производње, набавки, инвестиција, као и изради финансијског  плана производње.

На реализацији преноса великих државних догађаја – избора, дочека светских званичника, војних вежби и међународних спортских догађаја,

Активно учествује као део продукционог тима.   У том смислу, ангажована је и на реализацији сложених програмских садржаја РТСа – тв филмови, драме, документарно – игране форме, шоу програми, фестивали  и др.

 

Е-пошта

bcarevic70@gmail.com

Менторство

Мастер академске студије

  • Документарни филм "Мој деда - Света Лукић", Урош Лукић, 31.10.2023.
  • Документарна телевизијска репортажа "Свици у мраку", Ђорђе Станковић, 31.10.2022.