EDUROAM сервис

EDUROAM сервис је глобални сервис за аутентификацију, који омогућава запосленима и студентима институције, која је члан EDUROAM сервиса, да се дигиталним корисничким креденцијалима, које су добили у матичној институцији, аутентификују било где у свету где постоји EDUROAM приступна тачка и на тај начин користе бежичну мрежу институције у којој се налазе.

Факултет драмских уметности у Београду је члан АМРЕС EDUROAM сервиса, те омогућава својим студентима и запосленима да користе своје корисничке креденцијале како би се пријавили и користили EDUROAM бежичну мрежу, како на ФДУ, тако и било где у свету, у институцијама које су чланице EDUROAM сервиса.

 

Да бисте себи омогућили коришћење EDUROAM сервиса, потребно је да у еЗапослени сервису притиснете дугме "Активирај АМРЕС налог" (наставно особље), односно у еСтудент сервису дугме "Активирај eduroam", из менија са леве стране.

 

Параметри за приступ EDUROAM бежичној мрежи на Факултету драмских уметности су:

  • SSID: eduroam
  • EAP method: PEAP
  • Phase-2 authentication: GTC

Остали параметри за конекцију који важе за запослене и студенте ФДУ:

  • Username: username@fdu.bg.ac.rs - где је username корисничко име за сервис еЗапослени (наставно особље), односно еСтудент (студенти)
  • Password: Одговарајућа лозинка за еЗапослени (наставно особље), односно еСтудент (студенти)
  • Сво ваннаставно особље које жели да користи EDUROAM сервис, може се обратити у канцеларију 31
  • Да би приступили EDUROAM бежичној мрежи запосленима и студентима ФДУ није потребан додатни софтвер.

 

Пример:

 

EDUROAM сервису можете приступити са преко 100 локација широм света. Мапу приступних тачака можете видети на следећем ЛИНКУ

На веб страници EDUROAM сервиса и доле наведеним линковима можете добити додатне информације о раду сервиса:

 

*Уколико желите да користите EDUROAM сервис на приступним тачкама ван Факултета драмских уметности, неки од параметара повезивања на EDUROAM бежичну мрежу могу бити различити, што зависи од институције на којој се налазите.

 

Уколико имате било каквих додатних питања или проблема приликом повезивања, можете се обратити на e-mail адресу: admin@fdu.bg.ac.rs или доћи лично у канцеларију 31.

 

Правилник о коришћењу

Сви корисници EDUROAM сервиса су дужни да се придржавају правилника о коришћењу сервиса који можете преузети овде

Последице непоштовања правилника сноси сам корисник.