EDUROAM servis

EDUROAM servis je globalni servis za autentifikaciju, koji omogućava zaposlenima i studentima institucije, koja je član EDUROAM servisa, da se digitalnim korisničkim kredencijalima, koje su dobili u matičnoj instituciji, autentifikuju bilo gde u svetu gde postoji EDUROAM pristupna tačka i na taj način koriste bežičnu mrežu institucije u kojoj se nalaze.

Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu je član AMRES EDUROAM servisa, te omogućava svojim studentima i zaposlenima da koriste svoje korisničke kredencijale kako bi se prijavili i koristili EDUROAM bežičnu mrežu, kako na FDU, tako i bilo gde u svetu, u institucijama koje su članice EDUROAM servisa.

 

Da biste sebi omogućili korišćenje EDUROAM servisa, potrebno je da u eZaposleni servisu pritisnete dugme "Aktiviraj AMRES nalog" (nastavno osoblje), odnosno u eStudent servisu dugme "Aktiviraj eduroam", iz menija sa leve strane.

 

Parametri za pristup EDUROAM bežičnoj mreži na Fakultetu dramskih umetnosti su:

  • SSID: eduroam
  • EAP method: PEAP
  • Phase-2 authentication: GTC

Ostali parametri za konekciju koji važe za zaposlene i studente FDU:

  • Username: username@fdu.bg.ac.rs - gde je username korisničko ime za servis eZaposleni (nastavno osoblje), odnosno eStudent (studenti)
  • Password: Odgovarajuća lozinka za eZaposleni (nastavno osoblje), odnosno eStudent (studenti)
  • Svo vannastavno osoblje koje želi da koristi EDUROAM servis, može se obratiti u kancelariju 31
  • Da bi pristupili EDUROAM bežičnoj mreži zaposlenima i studentima FDU nije potreban dodatni softver.

 

Primer:

 

EDUROAM servisu možete pristupiti sa preko 100 lokacija širom sveta. Mapu pristupnih tačaka možete videti na sledećem LINKU

Na veb stranici EDUROAM servisa i dole navedenim linkovima možete dobiti dodatne informacije o radu servisa:

 

*Ukoliko želite da koristite EDUROAM servis na pristupnim tačkama van Fakulteta dramskih umetnosti, neki od parametara povezivanja na EDUROAM bežičnu mrežu mogu biti različiti, što zavisi od institucije na kojoj se nalazite.

 

Ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja ili problema prilikom povezivanja, možete se obratiti na e-mail adresu: admin@fdu.bg.ac.rs ili doći lično u kancelariju 31.

 

Pravilnik o korišćenju

Svi korisnici EDUROAM servisa su dužni da se pridržavaju pravilnika o korišćenju servisa koji možete preuzeti ovde

Posledice nepoštovanja pravilnika snosi sam korisnik.