Милан Тодоровић

Ванредни професор

Биографија

Катедра

Филмска и телевизијска продукција

 

Предмети

Филмска продукција II  (оас)

Основи филмске продукције  (оас)

Филмска продукција (мас)

 

Образовање

Дипломирани филмски и ТВ продуцент (2006)

 

Уметничка односно научно-истраживачка област

Филмска продукција

 

 

Рођен 1981. у Панчеву. Дипломирао на Факултету драмских уметности 2006. год. Од 2005. власник је продуцентске куће Talking Wolf Productions.

 

МИЛАН ТОДОРОВИЋ стоји иза светски успешних домаћих филмова МАМУЛА (2014) и ЗОНА МРТВИХ (2009), који су, поред бројних награда и учешћа на преко 30 фестивала сваки, били дистрибуирани широм света. Велика популарност ових филмова на светском нивоу исказана је и кроз, за домаће филмове, незабележени рекорд прегледа траилера "Зоне мртвих" на каналу YouTube - преко 11  милиона прегледа!

 

Био  је  копродуцент  италијанског  трилера  НОЋ  ГРЕШНИКА (2009),  као  и  главни продуцент домаћег филма ПРОЦЕП (2016), у режији Дејана Зечевића. Режирао више музичких спотова, кратких и наменских филмова. Редитељ и продуцент документарних филмова ТАПАВИЦА (2016) и ГЕНЕРАЛ СВЕТОМИР ЂУКИЋ (2020). Копродуцент америчког филма КВАНТНИ ЂАВО (2021).

Један  је  од  редитеља  неких  од  најпопуларнијих  домаћих  ТВ  серија  –  породичне комедије: СИНЂЕЛИЋИ, као болничке драме: УРГЕНТНИ ЦЕНТАР.

 

Један   је   од   24   редитеља   који   су   део   интернационалног   филма   антологије   – DEATHCEMBER, а био је ангажован као један од главних редитеља на три сезоне америчке ТВ серије THE OUTPOST (10 епизода), рађене за мрежу CW, као и на акционој америчкој ТВ серији ALMOST PARADISE (1 епизода) која је за ТВ мрежу WGN America снимана на Филипинима.

Тренутно режира другу сезону ТВ серије БЕСА.

 

Програмски директор филмског фестивала Dead Lake Palić.

 

Добитник више награда, од којих се издвајају: “Лучоноша” за најбољег продуцента коју додељује Факултет драмских уметности (2009), Специјална награда жирија „за филм у целости“ за филм „Мамула“ на фестивалу Cinema City (2014), Награда за допринос вредновању високих моралних вредности у спорту за филм „Тапавица“ на фестивалу спортског филма на Златибору (2016), као и Награда за међународни допринос развоју жанра, коју додељује фестивал Кап у Москви (2017).

 

Ванредни професор на Факултету драмских уметности у Београду.

 

Е-пошта

tokivud@gmail.com

Менторство

Мастер академске студије

  • Дугометражни документарни филм "Генерација Брутал", Нађа Ђорђевић, 11.04.2023.
  • Краткометражни играни филм "ТУПО ПРОБАДАЊЕ", Милена Шмигић, 27.10.2022.
  • Документарни филм "Близанци саткани од сна", Леа Вахрушев, 19.10.2020.