Иван Стефановић

Редовни професор

Биографија

Катедра

Филмска и телевизијска режија

 

Предмети

Филмска режија 3 и 4

 

Образовање

Дипломирани филмски и телевизијски редитељ, ФДУ

 

Уметничка односно научно-истраживачка област

Филмска и ТВ режија

 

Уметнички рад и истраживање

Режирао је два играна филма, десет играних серија, два документарна филма као и бројне музичке спотове.

 

 

Иван Стефановић је режирао велики број играних телевизијских серија, емисија различитих жанрова, преноса концерата, музичких видео спотова и документарних филмова. Режирао је два играна филма. Његова прича ”Мачо трип” је део омнибуса ”Пакет аранжман” из 1994., за који добија главну награду за режију на Филмском фестивалу у Сопоту. Други филм који је режирао је ”Кад љубав закасни” из 2014.  Oд 2004. године режира бројне игране серије: ”Лифт”, ”Бела лађа”, ”Оно наше што некад бејаше”, ”Цват липе на Балкану”, ”Самац у браку”, ”Једне летње ноћи”, ”Истине и лажи”, ”Група”, ”Јунаци нашег доба”, ”Случај породице Бошковић”.

Од првог Егзит фестивала ради као део креативног тима. Прво је режирао рекламе за сам фестивал а од 2006. до 2019. године режира преносе са главне фестивалске бине.

У периоду од 1999-2004. радио је као редитељ на телевизији Б92. Режирао је емисије ”У четири ока са Бојаном Лекић” и ”Вашар таштине” као и више промотивних и музичких спотова, документарних емисија и преноса концерата за ту телевизију.

За РТС у периоду од 1995. године до данас режира неколико емисија међу којима су ”Избор са песму Евровизије”, ”Шоу свих времена”, ”ТВ бинго”, ”Метрополис”, ”Деведесете” и многе друге.

Режирао је документарне филмове: ”У недоглед” који је учествовао на Мартовском филмском фестивалу и ”Мафија не убија на Ускрс”.

 

Е-пошта

ivanstefanovic1970@gmail.com