Марио Лукиновић

Ванредни професор

Биографија

Катедра

Сарадник ФДУ

 

Предмети

Ауторско право

 

Образовање

Доктор правних наука

 

Уметничка односно научно-истраживачка област

Интелектуална својина

 

Научно-истраживачки рад

Коаутор је две монографије и аутор два уџбеника Интелектуална својина и Правна информатика.

Објавио више од шездесет научних радова у земљи и иностранству (Канада, Аустрија, Украјина, Енглеска, Индија...), Држао предавања по позиву у САД (Правни факултет Универзитета Вандербилт, Нешвил, Тенеси) и Мексику (Универзреитет де Монтереј), као на Конференцијама у Аустрији, Украјини, Србији...

 

Чланство у уметничким / научним организацијама

Члан Светског удружења предавача и истраживача у области интелектуалне својине ATRIP

 

Рођен у Београду 1972. године. Дипломирао на Правном факултета Универзитета у Београду. Специјализирао, магистрирао и докторирао на Правном факултету Универзитета Унион у Београду. Радио је у Заводу за интелектуалну својину и био помоћник директора Завода за заштиту природе Србије. Сада ради као ванредни професор на Правном факултету Универзитета Унион, а предаје и на Факултету драмских уметности у Београду, као и на Факултету музичке уметности у Београду. Предавао је и на Академији уметности у Београду.

Члан Светског удружења предавача и истраживача у области интелектуалне својине ATRIP. Ментор у Научно-технолошком парку Београд и координатор Правне клинике за интелектуалну својину на Правном факултету Универзитета Унион. Оснивач и председник Националног удружења експерата животне средине.

У току досадашњег научноистраживачког рада, објавио је више од шездесет научних радова у земљи и иностранству (Канада, Аустрија, Украјина, Енглеска, Индија...).

У области интелектуалне својине усавршавао се на најпрестижнијим светским академијама у  Вашингтону, Аликантеу, Женеви и Минхену.

Коаутор је две монографије и аутор уџбеника Интелектуална својина.

Добитник је више награда и плакета за научни, стручни и хуманитарни рад. Старешина Одреда извиђача „Свети Сава“ Установа за децу без родитељског старања.

Члан је уређивачког одбора часописа Еcologica. Рецезент је у више научних часописа, а учествовао је и на више научноистраживачких пројеката.

Делегат Републике Србије на више међународних конференција и форума.

 

Е-пошта

mario.lukinovic@pravnifakultet.rs