Панел "Аутор и право"

Правни факултет Универзитета Унион и Факултет драмских уметности у Београду позивају Вас на Панел “Аутор и право”. Панел се одржава 07.11.2019. године, од 14 до 16 часова на Факултету драмских уметности у Београду, Булевар уметности бр. 20, и намењен је првенствено предавачима са Унивезитета уметности у Београду (Факултет драмских уметности, Факултет ликовних уметности, Факултет музичких уметности и Факултет примењених уметности), који су мост у преношењу знања студентима.

Панел је замишљен као интерактивна трибина, на којој сви заинтересовани могу да поставе питања у вези са ауторским и сродним правима.

 

Посетиоци ће бити у могућности да на једном месту добију одговоре од представника свих нивоа спровођења ауторског права: судије, адвокати, представници Завода за интелектуалну својину и оргенизације за колективно споровђење ауторских и сродних права.

Како изгледају судски поступци, колико трају, који су аргументи које посебно цене у судском поступку и остало.

Искуства из праксе адвоката из адвокатске канцеларије који се бави доминантно интелектуалном својином, пренеће информације о висини адвокатских и судских трошкова, начину остваривања ауторских права у спору у другим земљама и слично.

Представник СОКОЈ-а, најстарије и најзначајније организације за колективно остваривање ауторских и сродних права, даће одговоре на питања везана за законито коришћења музичких ауторских дела у другим ауторским делима, модалитете комуникације са ауторима када је њихова сагласност неопходна

Саопштавање јавности ауторских дела преко интеренета и друштвених мрежа.

 

У прилогу се налази агенда панела.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/89/panel_autor_i_pravo.jpg

Фајлови