Радионице - Стварно тако мислиш?

У оквиру пројекта Public!, Фондација Хартефакт фонд у сарадњи са Холандском амбасадом,  позива све заинтересоване студенте да се пријаве за учешће на радионицама под називом Стварно тако мислиш?, на тему преиспитивања утицаја медија на све већи пораст језика нетрпељивости према женама, мањинским и маргинализованим групама који се из поља масовне културе прелива у свакодневни живот и говор.

Јавни простор је врло често пун површних сензационалистичких наслова и увредљивих садржаја. Истраживањем дискриминаторног језика, говора мржње, насиља и вербалних осуда трудимо се да заједно утичемо на успостављање и прихватање једног новог, толерантнијег говора и начина размишљања. 

У жељи за разумевањем и прихвитањем различитости, посебно осетљивих и потлачених социјалних група, Хартефакт организује 5 радионица чији ће фокус бити на развоју критичког апарата за препознавање и борбу против дискриминације код младих и на подизању свести јавности о положају ових група у нашем друштву са Дином Симић и Христином Митић. Поред класичног медијског садржаја, анализираће се и продукти популарне културе као што су популарни YouTube видеи, филмови и ТВ емисије, а учесници ће имати прилику да учествују у тимском раду и интерактивним игрицама, али и дискутују о овом друšтвеном проблему.

Фондација Хартефакт фонд вас позива на креативно дружење и размену мишљења о томе где је жени, а где гејевима место, ко је прави мушкарац, а ко права дама, и шта заправо лезбејке желе?

Радионице ће се реализовати у периоду од 15. марта до 9. априла у просторијама Хартефакт фонда.

Пријаве на facebook страници.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/167/heartefact_vizual_1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/167/heartefact_vizual_2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/167/heartefact_vizual_3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/167/heartefact_vizual_4.jpg
  • /uploads/attachment/vest/167/heartefact_vizualt_5.jpg