Сакура стипендије

Zbog trenutne situacije, uz popunjeni obrazac za prijavu potrebno je dostaviti samo fotografiju lične karte ili pasoša i popunjenih, overenih stranica važećeg indeksa. Rok za dostavljanje ostatka dokumentacije biće objavljen naknadno, po ukidanju vanrednog stanja. 

U cilju promovisanja izučavanja svih aspekata japanskog društva i kulture u Republici Srbiji, kao i jačanja srpsko-japanskog prijateljstva, kompanija JT International a.d. Senta, koja posluje u sastavu Japan Tobacco International grupe, u saradnji sa Ambasadom Japana u Republici Srbiji raspisuje:

KONKURS 2020.

za dodelu pet stipendija u iznosu od po 100.000 dinara za izradu istraživačkog rada na temu u vezi sa Japanom

 

Pravo učešća na konkursu imaju:

Studenti osnovnih, postdiplomskih i doktorskih studija svih akreditovanih univerziteta u Republici Srbiji i istraživači koji nisu u stalnom radnom odnosu.

Za učešće na konkursu potrebno je podneti predlog istraživačkog rada na temu u vezi sa Japanom prema obrascu za prijavu na sajtu www.sakurastipendije.rs, iz jedne od sledećih oblasti:

  • Društvenih i humanističkih nauka (ekonomije, prava, političkih nauka, filozofije, japanskog jezika i književnosti)
  • Kulture i umetnosti
  • Kaizen menadžmenta

Potrebna dokumenta za učešće na konkursu:

  • Popunjena prijava
  • Fotografije popunjenih, overenih stranice važećeg indeksa sa osnovnih, postdiplomskih ili doktorskih studija akreditovanih univerziteta u Republici Srbiji

 

Ostatak dokumentacije – rok za dostavljanje biće objavljen naknadno, po ukidanju vanrednog stanja. 

  • Diploma završenog fakulteta sa dodatkom diplomi, odnosno uverenjem o položenim ispitima ukoliko je kandidat završio studije ili je na postdiplomskim ili doktorskim studijama
  • Za istraživače – spisak naučnih radova
  • Uverenje, odnosno potvrda Nacionalne službe za zapošljavanje ili PIO fonda Srbije da kandidat nije na evidenciji lica u radnom odnosu
  • Lična karta ili pasoš
  • Preporuka profesora osnovnih, postdiplomskih ili doktorskih studija akreditovanih univerziteta u Republici Srbiji

 

Popunjenu prijavu na srpskom ili engleskom jeziku i ostala navedena dokumenta, skrenirana i u PDF formatu, možete poslati elektronskom poštom na adresu konkurs@sakurastipendije.rs.

Prijave moraju stići na navedene adrese najkasnije do 29. maja 2020. do 8 časova.

Od uredno podnetih prijava, komisija će izabrati 5 (pet) učesnika, podnosilaca predloga istraživačkog rada. Ovih pet učesnika će steći pravo na pojedinačnu stipendiju u iznosu od 100.000 dinara ukoliko najkasnije do 2.oktobra 2020. pošalju istraživački rad prema podnetom predlogu elektronskom poštom na adresu konkurs@sakurastipendije.rs.

Ukupan iznos pojedinačne stipendije od 100.000 dinara izabranim učesnicima daje se za period izrade istraživačkog rada i biće isplaćen u dva jednaka dela na sledeći način:

  • avansni deo ukupnog iznosa od 50.000 dinara u roku od 40 dana od objave imena izabranih stipendista
  • iznos od 50.000 dinara u roku od 30 dana od kada komisija oceni da je podnet istraživački rad usklađen sa podnetim predlogom, odnosno prijavom na konkurs.

Rezultati konkursa biće objavljeni do 26. juna 2020. godine na internet stranici www.sakurastipendije.rs.

Svi zainteresovani  mogu dobiti dodatne informacije ukoliko pošalju pitanja na e-mail adresu: konkurs@sakurastipendije.rs.

NAPOMENA: Učesnici koji ne podnesu rad u predviđenom roku ili čiji rad komisija oceni kao neusklađen sa podnetim predlogom, odnosno prijavom na konkurs, a primili su avansni deo uplate stipendije, ne ostvaruju pravo na puni iznos stipendije i u obavezi su da avansni deo vrate davaocu stipendije.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/209/Sakura-Fb-01.jpg