16. ПРОДУЦЕНТСКИ ДАН

16. ПРОДУЦЕНТСКИ ДАН

На Факултету драмских уметности у Београду биће одржано 16. издање Продуцентског дана, традиционалне манифестације у организацији студената са завршне године Катедре за филмску и телевизијску продукцију.

Програм овогодишњег Продуцентског дана трајаће два дана, 25. и 26. јуна, уз прославу јубиларне 60. годишњице Катедре за филмску и телевизијску продукцију на ФДУ и учешће гостију, студената и професора са Академије драмске умјетности у Загребу. Програм је конципиран тако да ће првог дана посетиоци манифестације моћи да испрате изложбу 60. година Катедре за филмску и телевизијску продукцију, три мастекласа реномираних продуцената из Србије и Хрватске, као и ауторске радове студената АДУ, док ће се другог дана својим радовима представити студенти свих година филмске и телевизијске продукције ФДУ, после чега следи додела награда и музички програм.

Тема 16. издања манифестације под слоганом ,,Продуценти нису мртви’’ је мексички карневал, а филмски и едукативни програми биће пропраћени живим свиркама локалних панк рок бендова. Организацију чине студенти четврте године Јанко Ђурић, Лазар Ивановић, Коста Илић, Нађа Мандић, Ратко Обренов, Анђела Радојевић, Танасије Раковић, Савина Смедеревац, Јелена Стевановић, Мијат Цмиљанић и Бојана Цонић уз менторство професорке филмске продукције Јелене Митровић.

Продуцентски дан - завршни рад студената филмске и телевизијске продукције, фестивал студентских остварења и празник продуцентске професије традиционално се одржава од 2006. године на Факултету драмских уметности. Циљ манифестације јесте представљање студената и њихових радова, као и окупљање алумнија катедре који већ 60. година обликују домаћу и светску културну, медијску и уметничку сцену.

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/452/producentinisumrtvi.jpg

Фајлови