ФИСТ17 “ФОБОФОБИЈА” - Страх од страха

Под слоганом ФОБОФОБИЈА- СТРАХ ОД СТРАХА одржаће се 17. по реду издање Фестивала Интернационалног Студентског Театра (ФИСТ) који традиционално сваке године организују студенти и студенткиње Катедре за менаџмент и продукцију позоришта радијуа и културе са Факултета драмских уметности. Ове године, препознајемо да страх може да буде и креативно жариште - покретач идеја, нове борбе, па тако и нових позоришних формата, зато се од 7. до 16. маја, први пут од оснивања, ФИСТ организује на простору Београда, Пирота, Новог Пазара и Зрењанина и то у складу са концептом зелене транформације, али у до сада у невиђеном формату каравана.

У главном програму учествоваће шест представа из Румуније, Бугарске, Словеније, Северне Македоније, Чешке, са новосадске Академије уметности као и ФИСТ продукција. Пратећи програм бавиће се интерактивном изложбом, еколошким радионицама, трибинама о учешћу младих у култури, радионицама о позоришним процесима, а публика ће имати прилику да се суоче са својим фобијама на нашој табли страха која ће бити постављена у сваком граду.

ФИСТ17 биће отворен представом “Тамо где певају”, редитеља Ђорђа Нешовића, а по тексту Филипа Грујића. Представа ће након церемоније отварања бити реализована у филмском студију DownTown, Вилине воде бб, са почетком у 19.30 часова.

Све информације о фестивалу могу се пронаћи на ФИСТ мобилној апликацији доступној на IOS платформама Аpp Store и Google Play, првој студентској фестивалској апликацији, као и на званичном вебсајту фестивала, Instagram, Facebook и Yоutube платформама.

#fobofobija #fist17

Слике

  • /uploads/attachment/vest/634/kv_fist17.jpg