ОЕБС стипендије за мастер програм Дигитална трансформација медија и културе

Мисија ОЕБС-а у Србији подржава реформе у области медија у земљи, укључујући развој медијске политике и њену примену. То исто предвиђа и Стратегија развоја система јавног информисања у Републици Србији за период од 2020. до 2025. године, коју је Влада Републике Србије усвојила у јануару 2020. године, после инклузивног процеса који је Мисија ОЕБС-а у Србији подржала. У циљу оснаживања младих да развијају стручне вештине и компетенције потребне за рад у области јавних политика у дигиталном добу, Мисија ОЕБС-а у Србији обезбедиће две стипендије у висини пуне школарине за студенте/студенткиње Мастер програма Дигитална трансформација медија и културе за школску 2022/23. годину, на Факултету драмских уметности Универзитета уметности у Београду.

Детаљи програма су доступни на следећој веб страници: https://fdu.bg.ac.rs/sr/studije/master-studije/digitalna-transformacija-medija-i-kulture

Општи услов:
Сви кандидати/кандидаткиње за стипендије за Мастер програм Дигитална трансформација медија и културе морају да буду држављани Републике Србије.

Процедура:
Кандидати/кандидаткиње се пријављују за стипендију за Мастер програм Дигитална трансформација медија и културе слањем мотивационог писма на email адресу (клик на дугме Конкуриши) до 5. октобра 2022. године. У мотивационом писму кандидати/кандидаткиње треба да наведу зашто желе да упишу овај студијски програм, на који начин се садржај и структура програма уклапају у професионалне и академске циљеве које желе да постигну и зашто сматрају да су права особа за овај студијски програм.
За стипендију ће се разматрати само кандидати/кандидаткиње који су формално примљени (положен пријемни испит) на Мастер програм Дигитална трансформација медија и културе.
Панел који чине представници Факултета драмских уметности и Мисије ОЕБС-а у Србији прегледаће пријаве и позваће изабране кандидате/кандидаткиње на интервју.
Рангирање се врши на основу академског успеха, места на ранг листи кандидата/кандидаткиња који су примљени на Мастер програм Дигитална трансформација медија и културе, мотивационог писма и интервјуа. Информације о успешним кандидатима/кандидаткињама биће доступне 14. октобра 2022. године.
Мисија ОЕБС-а у Србији подстиче равноправност и једнаке могућности за све. Охрабрујемо квалификоване кандидаткиње да се пријаве.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/708/fdu_oebs.jpg