Промоција е издања зборника Драмско и постдрамско позориште

Битеф библиотека, у оквиру пратећег програма 56. Битефа са задовољством Вас позива на промоцију дигиталног издања зборника Драмско и постдрамско позориште у издању Факултета драмских уметности у Београду, која ће бити одржана 26. септембра у 17 часова у МТС Дворани (Дворани Дома синдиката), Маршалов салон.

Реч је о дигиталном издању зборника радова с конференције Драмско и постдрамско позориште десет година после, која је била организована 2009. на Факултету драмских уметности у сарадњи са Битефом, у оквиру фестивала, а поводом десетогодишњице од првог издања утицајне књиге Постдрамско казалиште немачког театролога Ханс-Тиса Лемана.

Промоција ће бити посебна по томе што ће, заправо, имати форму мини-конференције састављене из два дела:

У првом делу говориће се о међународној рецепцији и значају парадигме постдрамског данас, двадесет три године од изласка књиге Постдрамско казалиште, и то како у уметности тако и у науци. У њему учествују професорка емерита др Кристин Амон Сирежол, Париз, др Штефани Карп, Берлин, ванр. проф. др Влатко Илић, Београд, и доц. др Агата Јунику, Загреб.

Други панел посвећен је утицају парадигме постдрамског на локалну сцену, како уметничку тако и критичку. У том делу ће учествовати српски позоришни критичари и театролози различитих генерација: ванр. проф. др Марина Миливојевић Мађарев, Београд, др Светислав Јованов, Нови Сад и Андреј Чањи, Београд. Промоцију ће водити проф. др Иван Меденица који је и уредник овог издања.

Ова Битеф библиотека организује се у сарадњи Битефа са Факултетом драмских уметности у Београду и Удружењем позоришних критичара и театролога Србије.

Добродошли!

Слике

  • /uploads/attachment/vest/720/Zbornik_posebno_izdanje_FDU.jpg