ГОСТУЈУЋЕ ПРЕДАВАЊЕ ДР ЉИЉАНE СИМИЋ

ГОСТУЈУЋЕ ПРЕДАВАЊЕ: др Љиљана Симић

Зашто и чему културни односи? Интеркултурално становиште и културна политика ЕУ

 

У четвртак 28. марта у 13 часова др Љиљана Симић ће одржати предавање за студенте ФДУ о културним односима и културној политици Европске уније.

Предавање се организује у оквиру предмета Међународни културни односи, Катедре за менаџмент и продукцију позоришта, радија и културе. Модераторка разговора је др Љиљана Рогач Мијатовић, ванр. проф.

Др Љиљана Симић је консултант и предавач у области интеркултуралне комуникације, одрганизационих култура, културних односа, менаџмента људских ресурса и тимског рада. Предаје на Европском колеџу у Бриџу (College of Europe) на Европској дипломатској академији, као и на Програму стипендирања младих владиних званичника са Западног Балкана ( Fellowship Program for Young Government Officials from the Western Balkans). Креатор је обука за запослене на Високој школи за администрацију Европске уније (European Union School of Administration), као и при Европској служби за спољне послове (EEAS) за чланове делегација ЕУ широм света. Била је члан управног одбора Друштва за интеркултурално образовање, обуке и истраживања (SIETAR), као и научни координатор истраживачког пројекта SIETAR – Sustainable development in a diverse world: new forms of citizenship and cultural identities (програм FP6 ЕУ). Докторирала је 2023. на Факултету драмских уметности, објавила низ научних и стручних чланака у међународним публикацијама.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/1107/20240325_145004_0000.png