19. ПРОДУЦЕНТСКИ ДАН

“КАД ПОРАСТЕМ БИЋУ ПРОДУЦЕНТ”

19. ПРОДУЦЕНТСКИ ДАН

ФАКУЛТЕТ ДРАМСКИХ УМЕТНОСТИ

31. Мај и 1. Јун 2024.

 

Манифестација Продуцентски дан представља дипломски рад студената Катедре за Филмску и ТВ продукцију, Факултета драмских уметности, која је годинама уназад подржана од стране Министарства културе, а ове године укључили су се и Филмски центар Србије као и огранак Media Desk Србије.

Манифестација се традиционално одржава једном годишње још од 2005. године, а ове године је 19. по реду Продуцентски дан под слоганом „Кад порастем бићу продуцент“.

Тема је инспирисана детињствима класе 2020. Године која ове године организује продуцентски дан и дипломира са Факултета драмских уметности. Ова тема је изузетно важна јер се осврће на телевизијски и филмски програм за најмлађе у Србији и региону, какав је он и зашто га има врло мало.

Циљ манифестације је представљање радова студената Филмске и ТВ продукције, као и промовисање професије продуцента и представљање значајне улоге коју Катедра за Филмску и Телевизијску продукцију има у едукацији кадрова у областима медија, културе и уметности. Такође, циљ је и повезивање Алумнија катедре са актуелним студентима, али и повезивање студената из страних гостујућих земаља са студентима Факултета драмских уметности. Ове године гости Продуцентског дана биће студенти и професори са Факултета сценских уметности у Сарајеву, Академије драмских уметности у Загребу и Универзитета из Мајамија.

 Ове године уведен је и хуманитарни карактер манифестације. Како се тема тиче најмлађих, донета је одлука да “улаз” на овогодишњи Продуцентски дан буде доношење одеће, играчака и хигијенских производа који ће бити донирани свратиштима за децу без родитељског старања. Ко није у могућности да донесе ствари имаће прилику да пошаље SMS ‘1’ на 3030 за организацију ‘БУДИ ХУМАН’.

Манифестација ће се одржати 31. маја и 1. јуна 2024. године на Факултету драмских уметности. Програм чине пројекције студентских радова, предавања успешних продуцената и гостију из региона, као и церемонија доделе награда, након чега ће бити приређен коктел и музички програм.  

Студенти IV године који чине организацију су Марта Алимпијевић, Катарина Бугарин, Ана Дајовић, Данило Јоковић, Марија Глушич, Лука Ковачевић, Јелена Петковић, Ксенија Минић, Марта Ћупрић, Мина Леонтијевић, Наталија Гавриловић, Милица Столић и Мила Тодоровић.

За више информација, пратите Instagram и Facebook страницу Продуцентског дана.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/1167/producentski_dan.jpg