Промоција програма LOOKING CHINA

Промоција програма LOOKING CHINA, који Факултет драмских уметности реализује у оквиру пројекта Европска Летња филмска школа у сарадњи са Beijing Normal University, ће се одржати у недељу 29. септембра, у Југословенској кинотеци, Узун Миркова 1.

Конференција за штампу, на којој ће бити представљени детаљи овог пројекта, почиње у 14 часова, а након тога следи коктел и пројекција филмова (15h) снимљених у оквиру програма.

 

LOOKING CHINA је програм који постоји већ десет година. У оквиру њега, сваке године преко 100 студената највећих светских филмских школа посећује Кину, а ови студијски боравци посвећени су припреми и релизацији документарних филмова. Факултет драмских уметности је регионални центар програма и кроз Европску Летњу Филмску Школу окупља групу од десет студената, из Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске, Црне Горе, Македоније, Румуније, Албаније, Бугарске, који сваке године одлазе у Кину. Уз стручно вођење ментора-професора са Факултета драмских уметности настају филмови који на аутентичан начин и уз ауторски печат сваког студента представљају кинеску стварност, традицију и културу.​​​​​​​

Слике

  • /uploads/attachment/vest/54/looking_china.jpg