Promocija programa LOOKING CHINA

Promocija programa LOOKING CHINA, koji Fakultet dramskih umetnosti realizuje u okviru projekta Evropska Letnja filmska škola u saradnji sa Beijing Normal University, će se održati u nedelju 29. septembra, u Jugoslovenskoj kinoteci, Uzun Mirkova 1.

Konferencija za štampu, na kojoj će biti predstavljeni detalji ovog projekta, počinje u 14 časova, a nakon toga sledi koktel i projekcija filmova (15h) snimljenih u okviru programa.

 

LOOKING CHINA je program koji postoji već deset godina. U okviru njega, svake godine preko 100 studenata najvećih svetskih filmskih škola posećuje Kinu, a ovi studijski boravci posvećeni su pripremi i relizaciji dokumentarnih filmova. Fakultet dramskih umetnosti je regionalni centar programa i kroz Evropsku Letnju Filmsku Školu okuplja grupu od deset studenata, iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Rumunije, Albanije, Bugarske, koji svake godine odlaze u Kinu. Uz stručno vođenje mentora-profesora sa Fakulteta dramskih umetnosti nastaju filmovi koji na autentičan način i uz autorski pečat svakog studenta predstavljaju kinesku stvarnost, tradiciju i kulturu.​​​​​​​

Slike

  • /uploads/attachment/vest/54/looking_china.jpg