Серија трибина "Положај жена у култури"

Позивамо вас на серију трибина са кровном темом „Положај жена у култури, у Србији, данас" коју организују студенти Катедре за Менаџмент и продукцију позоришта, радија и културе у оквиру предфестивалског програма Фестивала интернационалног студентског театра. ФИСТ се одржава од 14. до 20. марта у позориштима широм Београда. Све трибине се одржавају у Папергирл Галерија Хуб-у, у Краља Милана 15/5, на III спрату.


20 / фебруар / 16h
Ангажовано и(ли) видљиво: Позориште на путу од супкултуре ка мeјнстриму (и улога ауторки у том процесу). Биће речи о тренутном положају жена у позоришту, али и о томе где су ауторке данас у односу на своје колеге. Такође, говориће се о позицији позоришта у култури и незаобилазној потреби за профитом која подразумева креирање комерцијалних представа, али и све присутнијег ангажованог театра.
Говоре: Тања Шљивар, Ксенија Ђуровић и Маја Шуша
Модераторка : Маша Сеничић

27 / фебруар / 16h
Положај жена у култури: родно и радно право.
Са гошћама Маријом Ратковић, професорком Миленом Драгићевић Шешић и Шејмом Фере говорићемо о положају жена у култури и уметности које у истој делују као теоретичарке, уметнице, иницијаторке различитих културних пројеката и активисткиње. Модераторка трибине биће Зое Гудовић.

05 / март / 16h
Од Задужбине до кампа: Жена као самостални аутор или као део колектива у пољу музике, данас у Србији.
Како изгледа водити значајну културну институцију, занимљив музички пројекат, али и бити самостална композиторка рећи ће нам Јасна Димитријевић, Селена Симић и Ана Крстајић.

Ауторка програма: Катарина Војновић
Дизајн: Анђела Јанковић

ФИСТ је фестивал интернационалног студентског театра који организују студенткиње и студенти Менаџмента и продукције позоришта, радија и културе. Основна идеја и мисија ФИСТ-а је стварање услова за комуникацију између младих позоришних професионалаца, размену знања, искустава и вештина, као и приказивање различитих позоришних студентских пракси из целог света.


Instagram: http://bit.ly/fist_instagram
Facebook event: http://bit.ly/fist_festival 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/156/43_tribina_plakat.jpg