Serija tribina "Položaj žena u kulturi"

Pozivamo vas na seriju tribina sa krovnom temom „Položaj žena u kulturi, u Srbiji, danas" koju organizuju studenti Katedre za Menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture u okviru predfestivalskog programa Festivala internacionalnog studentskog teatra. FIST se održava od 14. do 20. marta u pozorištima širom Beograda. Sve tribine se održavaju u Papergirl Galerija Hub-u, u Kralja Milana 15/5, na III spratu.


20 / februar / 16h
Angažovano i(li) vidljivo: Pozorište na putu od supkulture ka mejnstrimu (i uloga autorki u tom procesu). Biće reči o trenutnom položaju žena u pozorištu, ali i o tome gde su autorke danas u odnosu na svoje kolege. Takođe, govoriće se o poziciji pozorišta u kulturi i nezaobilaznoj potrebi za profitom koja podrazumeva kreiranje komercijalnih predstava, ali i sve prisutnijeg angažovanog teatra.
Govore: Tanja Šljivar, Ksenija Đurović i Maja Šuša
Moderatorka : Maša Seničić

27 / februar / 16h
Položaj žena u kulturi: rodno i radno pravo.
Sa gošćama Marijom Ratković, profesorkom Milenom Dragićević Šešić i Šejmom Fere govorićemo o položaju žena u kulturi i umetnosti koje u istoj deluju kao teoretičarke, umetnice, inicijatorke različitih kulturnih projekata i aktivistkinje. Moderatorka tribine biće Zoe Gudović.

05 / mart / 16h
Od Zadužbine do kampa: Žena kao samostalni autor ili kao deo kolektiva u polju muzike, danas u Srbiji.
Kako izgleda voditi značajnu kulturnu instituciju, zanimljiv muzički projekat, ali i biti samostalna kompozitorka reći će nam Jasna Dimitrijević, Selena Simić i Ana Krstajić.

Autorka programa: Katarina Vojnović
Dizajn: Anđela Janković

FIST je festival internacionalnog studentskog teatra koji organizuju studentkinje i studenti Menadžmenta i produkcije pozorišta, radija i kulture. Osnovna ideja i misija FIST-a je stvaranje uslova za komunikaciju između mladih pozorišnih profesionalaca, razmenu znanja, iskustava i veština, kao i prikazivanje različitih pozorišnih studentskih praksi iz celog sveta.


Instagram: http://bit.ly/fist_instagram
Facebook event: http://bit.ly/fist_festival 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/156/43_tribina_plakat.jpg