Награда Диалогос додељена проф. Др Александри Миловановић за књигу Ка новим медијима, трансмедијални наративи између филма и телевизије

Независним бодовањем чланова међународног научног жирија у саставу: проф. др Марко М. Ђорђевић (Србија), проф. др Ведада Бараковић (БиХ) и проф. др Тијана Вукић (Хрватска), одлучено је да је добитница награде Диалогос за најбољу књигу у региону у области истраживања културе и теорије медија у 2019. години проф. др Александра Миловановић, за књигу “Ка новим медијима: Трансмедијални наративи између филма и телевизије”.

Издавачи књиге су Факултет драмских уметности у Београду и Филмски центар Србије. Књига је издата 2019. године у едицији Студије филма и медија, чија је уредница проф. др Невена Даковић.

Награду „Диалогос“ установио је 2013. године међународни научни часопис “Медијски дијалози” у циљу промоције, подршке и развоја научно–истраживачке делатности, теорије медија, медијске културе и медијске писмености и представља прву награду ове врсте у Југоисточној Европи.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/304/DIALOGOS_nagrada_plaketa-page-001.jpg