Nagrada Dialogos dodeljena prof. Dr Aleksandri Milovanović za knjigu Ka novim medijima, transmedijalni narativi između filma i televizije

Nezavisnim bodovanjem članova međunarodnog naučnog žirija u sastavu: prof. dr Marko M. Đorđević (Srbija), prof. dr Vedada Baraković (BiH) i prof. dr Tijana Vukić (Hrvatska), odlučeno je da je dobitnica nagrade Dialogos za najbolju knjigu u regionu u oblasti istraživanja kulture i teorije medija u 2019. godini prof. dr Aleksandra Milovanović, za knjigu “Ka novim medijima: Transmedijalni narativi između filma i televizije”.

Izdavači knjige su Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu i Filmski centar Srbije. Knjiga je izdata 2019. godine u ediciji Studije filma i medija, čija je urednica prof. dr Nevena Daković.

Nagradu „Dialogos“ ustanovio je 2013. godine međunarodni naučni časopis “Medijski dijalozi” u cilju promocije, podrške i razvoja naučno–istraživačke delatnosti, teorije medija, medijske kulture i medijske pismenosti i predstavlja prvu nagradu ove vrste u Jugoistočnoj Evropi.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/304/DIALOGOS_nagrada_plaketa-page-001.jpg