Обуке у сарадњи ФЦС-а и ФДУ-а: Почиње други скуп радионица за секретаре и асистенте режије

Скрећемо вам пажњу да тече рок за пријављивање за нову туру радионица/курсева и обука за дефицитарна филмска занимања; имајући у виду велико интересовање, као и даљу потражњу за филмским радницима, Филмски центар Србије и Факултет драмских уметности у Београду поново организују курсеве за секретаре и асистенте режије.

Без обзира да ли си сте имали искуства или тек желите да кренете у филмску и ТВ каријеру, на курсевима Филмског центра Србије и Факултета драмских уметности можете се обучити како да радите као секретар/ица или асистент/киња режије.

Током седам дана, на најзначајнијој филмској школи у овом делу Европе, која већ седам деценија ствара филмске уметнике, професори са искуством, успехом и знањем из теорије и праксе ће држати курс за асистенте и секретарице режије. Брзо, ефикасно и практично се обучи како да постанеш асистент или секретарица режије, једна од кључних особа у свакој филмској и ТВ продукцији.

Радионица за будуће секретаре режије (проучаваће се области: ФТВ режија, ФТВ продукција, монтажа, камера, снимање и дизајн звука) и радионица за асистенте режије (проучаваће се област: ФТВ режија) биће одржане до краја текуће године.

Пријава за радионице траје до 20. октобра 2021. године

Документација неопходна за пријаву

Биографија и мотивационо писмо

Контакт адреса за пријаве: obuka@fcs.rs

У наредном периоду биће организоване и радионице за друга дефицитарна занимања: расветљивач – гафер, сценски радник – фармајстор, шарфер и швенкер, дит (digital imaging technician).

Ови интензивни курсеви, у малим групама полазника, упознаће вас са процесом рада на филму и телевизији, и са свим сегментима сарадње са редитељем, продукцијом, монтажом, камером и снимањем и дизајном звука.

 

Текст преузет са сајта Филмског центра Србије.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/505/FDU-obuka-prakti%C4%8Dni-deo-Aleksandra-Wolf-sa-polaznicama-800x430.jpg