Премијера филма "Хероји" - ФЕСТ22

Дугометражни играни филм ,,Хероји'' редитеља Горана Николића доживеће интернационалну премијеру на овогодишњем 50. јубиларном Интернационалном Филмском Фестивалу у Београду - ФЕСТ22. Филм је снимљен у продукцији Факултета драмских уметности у Београду, а екипу филма чине углавном студенти Факултета:

продуценткиња: Милена Шмигић, монтажер: Матија Ђукановић, директор фотографије: Владимир Ђурић, дизајнер звука: Антонио Тони Андрић, извршна продуценткиња: Лана Радошевић. 

 

Радња филма је смештена у средњовековној Србији после Боја на Косову и ово је прича о свим оним херојима који нису опевани у песмама. На повратку кући из битке, ратник среће дивљег дечака и они настављају пут заједно. Ово неочекивано пријатељство је испуњено низом комичних, али и драматичних и емотивних момената. Коначно, двојица јунака стижу у ратников дом где их чека само пепео и смрт.

Улогу ратника тумачи Младен Совиљ, а улогу дечака млади глумац Тодор Јовановић. Музику за филм потписује композиторка Ана Крстајић, док је дистрибутер и ко-продуцент филма Марко Чкоњевић испред компаније FAME Solutions. Филм можете погледати на три пројекције на овогодишњем ФЕСТ-у и то:

 

недеља 27.02, 20 часова - Дом омладине Београда

понедељак 28.02, 15 часова - Дом омладине Београда

уторак 01.03, 13.30 часова - Комбанк дворана, сала 6

 

Трејлер за филм: https://www.youtube.com/watch?v=eNGXSAbMNDE

 

Овом приликом вас позивамо да филм погледате на овогодишњем ФЕСТ-у.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/583/HEROJI-plakat.jpg
  • /uploads/attachment/vest/583/Heroji_2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/583/Heroji_3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/583/Heroji_1.jpg