Premijera filma "Heroji" - FEST22

Dugometražni igrani film ,,Heroji'' reditelja Gorana Nikolića doživeće internacionalnu premijeru na ovogodišnjem 50. jubilarnom Internacionalnom Filmskom Festivalu u Beogradu - FEST22. Film je snimljen u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, a ekipu filma čine uglavnom studenti Fakulteta:

producentkinja: Milena Šmigić, montažer: Matija Đukanović, direktor fotografije: Vladimir Đurić, dizajner zvuka: Antonio Toni Andrić, izvršna producentkinja: Lana Radošević. 

 

Radnja filma je smeštena u srednjovekovnoj Srbiji posle Boja na Kosovu i ovo je priča o svim onim herojima koji nisu opevani u pesmama. Na povratku kući iz bitke, ratnik sreće divljeg dečaka i oni nastavljaju put zajedno. Ovo neočekivano prijateljstvo je ispunjeno nizom komičnih, ali i dramatičnih i emotivnih momenata. Konačno, dvojica junaka stižu u ratnikov dom gde ih čeka samo pepeo i smrt.

Ulogu ratnika tumači Mladen Sovilj, a ulogu dečaka mladi glumac Todor Jovanović. Muziku za film potpisuje kompozitorka Ana Krstajić, dok je distributer i ko-producent filma Marko Čkonjević ispred kompanije FAME Solutions. Film možete pogledati na tri projekcije na ovogodišnjem FEST-u i to:

 

nedelja 27.02, 20 časova - Dom omladine Beograda

ponedeljak 28.02, 15 časova - Dom omladine Beograda

utorak 01.03, 13.30 časova - Kombank dvorana, sala 6

 

 

Ovom prilikom vas pozivamo da film pogledate na ovogodišnjem FEST-u.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/583/HEROJI-plakat.jpg
  • /uploads/attachment/vest/583/Heroji_2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/583/Heroji_3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/583/Heroji_1.jpg