„Увод у зелено позориште“- онлине догађај у реализацији Green Art Incubator-a

У среду 27. априла Green Art Incubator реализује догађај "Увод у зелено позориште", орјентисан ка продукционим процесима у позоришту. Обука је намењена управницима, продуцентима, и другим представницима и запосленима позоришних установа који учествују у различитим сегментима рада ових кућа, као и студентима- будућим професионалцима у пољу.

Green Art Incubator је иницијатива експерата и професионалаца у интердисциплинарном пољу, која у центар промишљања смешта успостављање односа уметности према актуелној климатској кризи, са циљем подршке и оснаживања савремених система домаће уметничке продукције у правцу зелене трансформације.

Догађај „Увод у зелено позориште“ ће се реалиозовати у онлине формату, путем Zoom платформе, у трајању од 10 до 12:30 часова, а пријавни формулар, са агендом, доступан је на следећем линку.

Keynote говорница на догађају биће Iphigenia Taxopoulou, оснивачица и генерална секретарка Европске позоришне мреже mitos21 и сарадница Julie's Bicycle, пионирске организације са седиштем у Великој Британији, која се бави повезивањем еколошке одрживости и креативног сектора. Као драматуршкиња, уметничка саветница и консултанткиња за одрживост Ифигенија је сарађивала са бројним позориштима, фестивалима и културним институцијама широм Европе, а тренутно пише књигу “Одрживо позориште: теорија, контекст, пракса".

Пројекат је подржан од стране Фондације за отворено друштво, а партнери иницијативе су Факултет драмских уметности, Физички факултет Универзитета у Београду, СЦЕН- Студије сценског дизајна Техничког факултета у Новом Саду, Смарт колектив и SEECult платформа.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/632/Uvod_u_zeleno_pozori%C5%A1te.jpeg
  • /uploads/attachment/vest/632/Iphigenia.jpg