МЕКА МОЋ ЕКРАНА БАЛКАНА - У чему је „мека моћ” балканских филмова и серија?

Међународна конференција МЕКА МОЋ ЕКРАНА БАЛКАНА / SOFT POWER OF THE BALKAN SCREENS / SOFT POWER DES ÉCRANS DES BALKANS одржава се уживо 26. и 27. маја на Факултету драмских уметности у Београду, а можете је пратити и путем YouTube и Facebook live преноса на страницама ФДУ.

Догађај је отворен за јавност и позивамо студенте, истраживаче, раднике у култури и професионалце из сектора аудиовизуелних уметности и медија, заинтересоване за питање меке моћи као вишеслојног друштвеног и медијског феномена.

Дводневни скуп је прилика за интернационалну размену искустава и за разговоре о мекој моћи медијских и уметничких екрана – геополитике, географије емоције и геокритике. Питања попут односа тврде и меке моћи, меке моћи и културне/јавне дипломатије, врло су актуелна и присутна у дневно-политичким збивањима. Такође, на панелима и округлим столовима учесници ће говорити о ширем контексту творбе националног/културног идентитета, преко екрана меке моћи (филмских, телевизијских и дигиталних), фестивала, награда, од Оскара до Метаверса.

На конференцији ће 33 учесника из 9 земаља (САД, Француска, Србија, Турска, Бугарска, Хрватска, Словачка, Румунија, Босна и Херцеговина) анализирати продукцију, промоцију и меку моћ аудио-визуелног и креативног сектора (филмова, ТВ серија, дигиталних портала, културног наслеђа, промотивних кампања и сл.). 

Конференција се реализује у сарадњи са Министарством културе и информисања, Министарством образовања, науке и технолошког развоја и Француским институтом.

Детаљан програм конференције погледајте на овом линку.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/654/Konferencija_vizual.jpg