Представљање EPICA истраживања “Оснаживање партиципације у култури и архитектури”

У оквиру научног пројекта Empowering Participation in Culture and Architecture: Activating Public Resources for and with Community EPICA спроведено је анкетно истраживање Оснаживање партиципације у култури и архитектури, на којем су заједно радили истрживачи Института друштвених наука и истраживачки тим EPICA пројекта.

Истраживање је имало за циљ да се идентификују, забележе, анализирају и квантификују искуства, увиди и очекивања појединаца и представника различитих група заинтересованих страна који су учествовали партиципативним пројектима и на које су утицале партиципативне политике и праксе у Србији у последњих пет година.

Резултати истраживања послужиће бољем разумевању кључних тема које се односе на партиципацију – као што су односи моćи у партиципативним пројектима, нивои учешćа, процеси успостављања поверења и слично.

С идејом да се резултати пројекта продискутују са широм научно-истраживачком заједницом, као и онима који делују у пољу праксе културе, уметности и архитектуре, тимови IDN и EPICA представиће резултате истрживања у петак, 4. новембра у 11х, у Зборници Факултета драмских уметности.

Научноистраживачки пројекат "EPICA – Оснаживање партиципације у култури и архитектури: Активирање јавних ресурса за и са заједницом", 744648, спроводи се уз подршку Фонда за науку Републике Србије. Тим EPICA пројекта чине истраживачи из пет научноистраживачких организација: Факултет драмских уметности (Универзитет уметности у Београду), Архитектонски факултет (Универзитет у Београду), Факултет за спорт и психологију (Универзитет „Educons“ у Новом Саду), Институт економских наука (Београд) и Факултет ликовних уметности (Универзитет уметности у Београду).

 

www.epica.rs
Фејсбук @epica.science
Инстаграм @epica_project

Слике

  • /uploads/attachment/vest/745/NAJAVA_EPICA.jpg