Одржани Дани борбе против насиља

У периоду од 5. до 9. децембра на нашем Факултету одржани су Дани борбе против насиља. Ове године, у оквиру Радне групе ФДУ против насиља, студенткиње и студенти одважили су се у креирању разноликог програма који се бавио проблематизовањем насиља кроз позоришне и филмске садржаје. Програм је укључивао и предавање проф. др Ирене Ристић о препознавању и спречавању насиља, а главни фокус Дана борбе против насиља био је на представљању Правилника о заштити од злостављања у образовном и радном процесу на Универзитету уметности у Београду.

Поводом Дана борбе против насиља, студенткиње и студенти ФДУ остварили су изузетну сарадњу са студентима ФПУ приликом израде визуелних решења, а на ФМУ су наше студенткиње представиле Правилник, учествовале у радионицама, приказивању филмова и разговорима о насиљу на филму.

Дане борбе против насиља подржао је и отворио декан Факултета драмских уметности Милош Павловић, а програм су испратили многи професори и сарадници, као и шира публика која је учествовала у дискусијама са студенткињама и студентима, развијајући идеје и потенцијална решења за стварање сигурног простора.

Радну групу ФДУ против насиља чине студенткиње и студенти основних студија Тара Митровић, Софија Димитријевић, Нина Рачета, Огњен Драговић, Марко Рибић и Теодора Пајовић и студенткиње и студент докторских студија Александра Аврамовић, Христина Митић и Огњен Обрадовић, асистент на катедри за историју и теорију.

Радна група ФДУ против насиља постигла је велики успех организовањем оваквог програма током којег су се радној групи прикључили и студенткиња докторских студија и асистенткиња на катедри за драматургију Тијана Грумић и студент основних студија Позоришне и радио режије Симо Ђукић.

Радна група ФДУ против насиља наставља да се бави темом превенције насиља уз подршку наставног и ненаставног особља ФДУ.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/779/Dan_Borbe_Protiv_Nasilja_MM-27.jpg
  • /uploads/attachment/vest/779/4W1A3210.JPG
  • /uploads/attachment/vest/779/4W1A3252.JPG
  • /uploads/attachment/vest/779/viber_image_2022-12-05_20-45-16-220.jpg