Održani Dani borbe protiv nasilja

U periodu od 5. do 9. decembra na našem Fakultetu održani su Dani borbe protiv nasilja. Ove godine, u okviru Radne grupe FDU protiv nasilja, studentkinje i studenti odvažili su se u kreiranju raznolikog programa koji se bavio problematizovanjem nasilja kroz pozorišne i filmske sadržaje. Program je uključivao i predavanje prof. dr Irene Ristić o prepoznavanju i sprečavanju nasilja, a glavni fokus Dana borbe protiv nasilja bio je na predstavljanju Pravilnika o zaštiti od zlostavljanja u obrazovnom i radnom procesu na Univerzitetu umetnosti u Beogradu.

Povodom Dana borbe protiv nasilja, studentkinje i studenti FDU ostvarili su izuzetnu saradnju sa studentima FPU prilikom izrade vizuelnih rešenja, a na FMU su naše studentkinje predstavile Pravilnik, učestvovale u radionicama, prikazivanju filmova i razgovorima o nasilju na filmu.

Dane borbe protiv nasilja podržao je i otvorio dekan Fakulteta dramskih umetnosti Miloš Pavlović, a program su ispratili mnogi profesori i saradnici, kao i šira publika koja je učestvovala u diskusijama sa studentkinjama i studentima, razvijajući ideje i potencijalna rešenja za stvaranje sigurnog prostora.

Radnu grupu FDU protiv nasilja čine studentkinje i studenti osnovnih studija Tara Mitrović, Sofija Dimitrijević, Nina Račeta, Ognjen Dragović, Marko Ribić i Teodora Pajović i studentkinje i student doktorskih studija Aleksandra Avramović, Hristina Mitić i Ognjen Obradović, asistent na katedri za istoriju i teoriju.

Radna grupa FDU protiv nasilja postigla je veliki uspeh organizovanjem ovakvog programa tokom kojeg su se radnoj grupi priključili i studentkinja doktorskih studija i asistentkinja na katedri za dramaturgiju Tijana Grumić i student osnovnih studija Pozorišne i radio režije Simo Đukić.

Radna grupa FDU protiv nasilja nastavlja da se bavi temom prevencije nasilja uz podršku nastavnog i nenastavnog osoblja FDU.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/779/Dan_Borbe_Protiv_Nasilja_MM-27.jpg
  • /uploads/attachment/vest/779/4W1A3210.JPG
  • /uploads/attachment/vest/779/4W1A3252.JPG
  • /uploads/attachment/vest/779/viber_image_2022-12-05_20-45-16-220.jpg