ЕВРОПСКА ЗЕЛЕНА НЕДЕЉА: Re-shaping skills for a sustainable future

У оквиру Европске зелене недеље у Србији, Green Art Incubator, платформа орјентисана ка едукации и оснаживању актера у пољу културе и уметности у правцу зелене трансформације, организује интерактивну радионицу под називом Re-shaping art skills for a sustainable future.

Радионица ће бити одржана у суботу, 10. јуна 2023. године, са почетком у 10 часова, у просторијама ЕУ Инфо Центра (Краља Милана 7), а намењена је студентима и младим професионалцима који делују на пољу уметности и културе, креативних индустрија и догађаја, који ће имати прилику да се упознају са актуелном ситуацијом у вези са климатским променама и еколошком кризом, основним принципима одрживости у складу са ЕУ вредностима, као и да стекну знања и вештине из области зелене уметничке продукције.

Уводно предавање Климатска криза и како изаћи из ње обухватиће теме о климатским променема, потенцијалном доприносу сектора културе у њиховој митигацији, усвојеној регулативи и стратешким документима. Предавање под називом Зелена трансформација у култури - како, зашто? приближиће учесницима позицију културе као моћног места за промишљање климатске кризе, преглед успешних пракси одрживе уметничке продукције на локалном, регионалном и међународном нивоу, као и интерактивни део - Case Study радионицу креирања плана одрживости пројекта.

Учешће на радионици је бесплатно, а формулар за пријаву доступан је на следећем ЛИНКУ..

Пројекат је подржан од стране Министарства културе и ЕУ делегације у Србији, а остварује се у сарадњи са Факултетом драмских уметности у Београду.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/906/Najava.jpg