EVROPSKA ZELENA NEDELJA: Re-shaping skills for a sustainable future

U okviru Evropske zelene nedelje u Srbiji, Green Art Incubator, platforma orjentisana ka edukacii i osnaživanju aktera u polju kulture i umetnosti u pravcu zelene transformacije, organizuje interaktivnu radionicu pod nazivom Re-shaping art skills for a sustainable future.

Radionica će biti održana u subotu, 10. juna 2023. godine, sa početkom u 10 časova, u prostorijama EU Info Centra (Kralja Milana 7), a namenjena je studentima i mladim profesionalcima koji deluju na polju umetnosti i kulture, kreativnih industrija i događaja, koji će imati priliku da se upoznaju sa aktuelnom situacijom u vezi sa klimatskim promenama i ekološkom krizom, osnovnim principima održivosti u skladu sa EU vrednostima, kao i da steknu znanja i veštine iz oblasti zelene umetničke produkcije.

Uvodno predavanje Klimatska kriza i kako izaći iz nje obuhvatiće teme o klimatskim promenema, potencijalnom doprinosu sektora kulture u njihovoj mitigaciji, usvojenoj regulativi i strateškim dokumentima. Predavanje pod nazivom Zelena transformacija u kulturi - kako, zašto? približiće učesnicima poziciju kulture kao moćnog mesta za promišljanje klimatske krize, pregled uspešnih praksi održive umetničke produkcije na lokalnom, regionalnom i međunarodnom nivou, kao i interaktivni deo - Case Study radionicu kreiranja plana održivosti projekta.

Učešće na radionici je besplatno, a formular za prijavu dostupan je na sledećem LINKU..

Projekat je podržan od strane Ministarstva kulture i EU delegacije u Srbiji, a ostvaruje se u saradnji sa Fakultetom dramskih umetnosti u Beogradu.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/906/Najava.jpg