ПРОЈЕКТИ СТУДЕНАТА ФДУ У ОКВИРУ ПРОГРАМА БЕЛЕФА

Београдски летњи фестивал БЕЛЕФ, стална манифестација од значаја за културу града Београда настоји да публици омогући премијерна извођења позоришних, плесних и музичких представа, концерата, разговора, обједињених у оквиру концепта: београдске премијере, нови аутори, нови доживљаји. И ове године позоришне представе и програми фестивала одржаваће се у  Ботаничкој башти „Јевремовац“,  као и на сценама градских позоришта и у просторима градских установа културе.

Факултет драмских уметности са поносом истиче учешће пројеката студената ФДУ у овогодишњем издању фестивала и то:

ПодТекст – сценска читања нових драма младих драмских писаца у извођењу и поставци глумаца и редитеља ФДУ. Овај програм је осмишљен у сарадњи са Катедром драматургије под менторством асистенткиње Тијане Грумић, а програми и разговори са ауторима ће се снимати и емитовати у виду Белеф подкаста.

У  периоду од 23. јуна до 6. јула биће изведено чак четири позоришне представе настале као део наставног процеса на Катедрама за глуму и позоришну режију у оквиру програмске целине Млади Белеф.

У реализацији програма укупног фестивала учествују студенти Катедре за позоришну режију, Катедре за драматургију, Катедре за глуму, Катедре за менаџмент и продукцију позоришта радија и културе, док је поводом заједничке реализације али и будућих планова потписан протокол сарадње између нашег факултета и Театра Вук који је организациони носилац реализације програма БЕЛЕФ 2023.

Програм фестивала је доступан на линку.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/927/IMG_1764.jpg