PROJEKTI STUDENATA FDU U OKVIRU PROGRAMA BELEFA

Beogradski letnji festival BELEF, stalna manifestacija od značaja za kulturu grada Beograda nastoji da publici omogući premijerna izvođenja pozorišnih, plesnih i muzičkih predstava, koncerata, razgovora, objedinjenih u okviru koncepta: beogradske premijere, novi autori, novi doživljaji. I ove godine pozorišne predstave i programi festivala održavaće se u  Botaničkoj bašti „Jevremovac“,  kao i na scenama gradskih pozorišta i u prostorima gradskih ustanova kulture.

Fakultet dramskih umetnosti sa ponosom ističe učešće projekata studenata FDU u ovogodišnjem izdanju festivala i to:

PodTekst – scenska čitanja novih drama mladih dramskih pisaca u izvođenju i postavci glumaca i reditelja FDU. Ovaj program je osmišljen u saradnji sa Katedrom dramaturgije pod mentorstvom asistentkinje Tijane Grumić, a programi i razgovori sa autorima će se snimati i emitovati u vidu Belef podkasta.

U  periodu od 23. juna do 6. jula biće izvedeno čak četiri pozorišne predstave nastale kao deo nastavnog procesa na Katedrama za glumu i pozorišnu režiju u okviru programske celine Mladi Belef.

U realizaciji programa ukupnog festivala učestvuju studenti Katedre za pozorišnu režiju, Katedre za dramaturgiju, Katedre za glumu, Katedre za menadžment i produkciju pozorišta radija i kulture, dok je povodom zajedničke realizacije ali i budućih planova potpisan protokol saradnje između našeg fakulteta i Teatra Vuk koji je organizacioni nosilac realizacije programa BELEF 2023.

Program festivala je dostupan na linku.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/927/IMG_1764.jpg