ПУТ ИТАКE: 60 ГОДИНА КАТЕДРЕ ЗА ТЕОРИЈУ И ИСТОРИЈУ ( 3‒4. ОКТОБАР 2023. ГОДИНЕ)

Јубилеј 60 година Катедре за Теорију и историју Факултета драмских уметности биће свечано обележен научним скупом са међународним учешћем ПУТ ИТАКЕ 3. и 4. октобра 2023. године.  

Позивамо вас да се придружите прослави, пратите рад конференције и присуствујете свечаном отварању скупа, које ће се одржати 3.10. у 13 часова у Зборници Факултета.

Првог дана конференције, 3. октобра, предвиђена су пленарна предавања у којима ће учествовати: Sunnie Rucker-Chang (Ohio State University, USA), Deniz Bayrakdar (Kadir Has University, Turkey), Силвија Јестровић (The University of Warwick, United Kingdom), Елма Татарагић (АДУ Сарајево, Босна и Херцеговина), Мила Турајлић (Београд), Биљана Србљановић (ФДУ, Београд), Александра Јовићевић (La Sapienza Universita di Roma, Italy), Никица Гилић (Филозофски факултет Свеучилишта у Загребу, Хрватска) и и Бојан Јовић (Институт за књижевност и уметност, Београд, Србија).

Другог дана конференције, 4. октобра, одржаће се три панела у области: студија позоришта и извођења, студија филма и екранских медија и студија културе, као и округли сто са алумнистима Катедре за теорију и историју.

Отварање конференције биће обележено свечаном седницом Катедре и коктелом.

Програм је отворен за посетиоце, колеге, студенте, практичаре, истраживаче и све заинтересоване.

Одржавање конференције подржали су Министарство науке, технолошког развоја и иновација републике Србије и Градска управа града Београда – Секретаријат за културу

Књигу апстраката и програм конференције можете преузети у прилогу.