PUT ITAKE: 60 GODINA KATEDRE ZA TEORIJU I ISTORIJU ( 3‒4. OKTOBAR 2023. GODINE)

Jubilej 60 godina Katedre za Teoriju i istoriju Fakulteta dramskih umetnosti biće svečano obeležen naučnim skupom sa međunarodnim učešćem PUT ITAKE 3. i 4. oktobra 2023. godine.  

Pozivamo vas da se pridružite proslavi, pratite rad konferencije i prisustvujete svečanom otvaranju skupa, koje će se održati 3.10. u 13 časova u Zbornici Fakulteta.

Prvog dana konferencije, 3. oktobra, predviđena su plenarna predavanja u kojima će učestvovati: Sunnie Rucker-Chang (Ohio State University, USA), Deniz Bayrakdar (Kadir Has University, Turkey), Silvija Jestrović (The University of Warwick, United Kingdom), Elma Tataragić (ADU Sarajevo, Bosna i Hercegovina), Mila Turajlić (Beograd), Biljana Srbljanović (FDU, Beograd), Aleksandra Jovićević (La Sapienza Universita di Roma, Italy), Nikica Gilić (Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska) i i Bojan Jović (Institut za književnost i umetnost, Beograd, Srbija).

Drugog dana konferencije, 4. oktobra, održaće se tri panela u oblasti: studija pozorišta i izvođenja, studija filma i ekranskih medija i studija kulture, kao i okrugli sto sa alumnistima Katedre za teoriju i istoriju.

Otvaranje konferencije biće obeleženo svečanom sednicom Katedre i koktelom.

Program je otvoren za posetioce, kolege, studente, praktičare, istraživače i sve zainteresovane.

Održavanje konferencije podržali su Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija republike Srbije i Gradska uprava grada Beograda – Sekretarijat za kulturu

Knjigu apstrakata i program konferencije možete preuzeti u prilogu.