СТУДЕНТИ ФДУ ДЕО ПРАТЕЋЕГ ПРОГРАМА 57. БИТЕФ-А

Сценско читање победничког текста Стеријиног позорја за оригинални савремени драмски текст 2022/2023. године под називом „Кавез за птице“ у којем учествују студенти Факултета драмских уметности биће одржано у четвртак 5. октобра у Установи културе „Пароброд“ (ул. Капетан Мишина 6а) с почетком у 18 часова у оквиру пратећег програма 57. БИТЕФ-а и 24. Битеф Полифоније.

Аутор текста је студент треће године Драматургије на Академији умјетности Универзитета у Бањој Луци Никола Станишић, а редитељ сценског читања је Слободан Станковић, студент завршне године Позоришне и радио режије ФДУ у класи ред. проф. Душана Петровића и доц. Ане Томовић.

У сценском читању учествују студенти треће године Глуме ФДУ у класи доц. Петра Бенчине и сар. Павла Лазића: Братислав Здравковић, Риста Милутиновић, Марко Миљковић, Недељко Тепавчевић и Богдан Костић, као и Ања Ћурчић, студенткиња завршне године у класи ред. проф. Драгана Петровића и асис. Мине Обрадовић.

„Драма Кавез за птице на иновативан начин проговара о животу четворице штићеника казнено-поправног дома за малолетнике. Они немају имена, већ само скраћенице јер је њихова комуникација углавном виртуелна и шифрована. У свету у коме делује да су препуштени сами себи, они одређују сва правила. Горућу тему насиља аутор текста смешта у један специфичан амбијент где би насиље требало да се лечи, али се заправо само поспешује у зачараном кругу који до њега доводи.“ – наводи се у званичном програму.

Више на: https://festival.bitef.rs/prateci-program/24-bitef-polifonija-2023/kavez-za-ptice

Слике

  • /uploads/attachment/vest/968/Scensko_%C4%8Ditanje_u_okviru_prate%C4%87eg_programa_BITEFa__1_.jpg