STUDENTI FDU DEO PRATEĆEG PROGRAMA 57. BITEF-A

Scensko čitanje pobedničkog teksta Sterijinog pozorja za originalni savremeni dramski tekst 2022/2023. godine pod nazivom „Kavez za ptice“ u kojem učestvuju studenti Fakulteta dramskih umetnosti biće održano u četvrtak 5. oktobra u Ustanovi kulture „Parobrod“ (ul. Kapetan Mišina 6a) s početkom u 18 časova u okviru pratećeg programa 57. BITEF-a i 24. Bitef Polifonije.

Autor teksta je student treće godine Dramaturgije na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci Nikola Stanišić, a reditelj scenskog čitanja je Slobodan Stanković, student završne godine Pozorišne i radio režije FDU u klasi red. prof. Dušana Petrovića i doc. Ane Tomović.

U scenskom čitanju učestvuju studenti treće godine Glume FDU u klasi doc. Petra Benčine i sar. Pavla Lazića: Bratislav Zdravković, Rista Milutinović, Marko Miljković, Nedeljko Tepavčević i Bogdan Kostić, kao i Anja Ćurčić, studentkinja završne godine u klasi red. prof. Dragana Petrovića i asis. Mine Obradović.

„Drama Kavez za ptice na inovativan način progovara o životu četvorice štićenika kazneno-popravnog doma za maloletnike. Oni nemaju imena, već samo skraćenice jer je njihova komunikacija uglavnom virtuelna i šifrovana. U svetu u kome deluje da su prepušteni sami sebi, oni određuju sva pravila. Goruću temu nasilja autor teksta smešta u jedan specifičan ambijent gde bi nasilje trebalo da se leči, ali se zapravo samo pospešuje u začaranom krugu koji do njega dovodi.“ – navodi se u zvaničnom programu.

Više na: https://festival.bitef.rs/prateci-program/24-bitef-polifonija-2023/kavez-za-ptice

Slike

  • /uploads/attachment/vest/968/Scensko_%C4%8Ditanje_u_okviru_prate%C4%87eg_programa_BITEFa__1_.jpg