ИЗЛОЖБА ПРОЦЕС / RECULTURE У НОВОМ САДУ

Изложба "Процес" представља финале европског пројекта "ReCulture: Ребрендирање установа културе на Западном Балкану". Током последњих неколико месеци, наши посвећени дизајнерски тимови, ментори, партнери и спољни сарадници посветили су се припреми финалних резултата пројекта, који ће бити представљени јавности кроз штампано издање и путујућу изложбу.

Изложба обухвата графичке презентације, инсталације и видео архиве као одраз трогодишњег трајања пројекта у којем су испреплетене комплетна историја, промене и сазревање четири установе културе на Западном Балкану - Спомен збирке Павла Бељанског у Новом Саду, Музеја савремене уметности Републике Српске у Бања Луци, Умјетничке колоније Даниловград и Културног центра Требиње.

У наредна четири месеца, ови културни простори ће приказивати све што пројекат ReCulture обухвата и тежи да буде њихове нове визуелне идентитете, постављајући примере добре праксе у региону.

Изложба почиње своје путовање у Новом Саду, где од 15. до 28. јануара, посетиоци могу учествовати у организованим вођеним турама. На отварању, посетиоци ће имати прилику да разговарају са учесницима пројекта и дизајнерским тимом који је креирао нови идентитет Спомен збирке Павла Бељанског за 21. век. Креативни тимови изложбе укључују младе дизајнере Снежану Булатовић (ME), Аријану Кадић (ME), Луку Матића (BA), Стефана Танкова (MK), Милена Тишића (RS) и ментора Волфганга Фиела (AT).

Отварање изложбе је 15. јануара у 19 часова, одржава се на адреси Дунавска 37. Због тренутних радова у галеријском простору Спомен збирке, изложба се организује у просторима Музеја Војводине и Музеја савремене уметности Војводине, којима се захваљујемо на сарадњи.

Факултет драмских уметности учествује у овом пројекту кроз тим Катедре за продукцију и менаџмент, који су дали стратешко усмерење за развој програма и визуелног идентитета све четири установе културе.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/1068/proces-vizuali-sajt-vest.jpg