IZLOŽBA PROCES / RECULTURE U NOVOM SADU

Izložba "Proces" predstavlja finale evropskog projekta "ReCulture: Rebrendiranje ustanova kulture na Zapadnom Balkanu". Tokom poslednjih nekoliko meseci, naši posvećeni dizajnerski timovi, mentori, partneri i spoljni saradnici posvetili su se pripremi finalnih rezultata projekta, koji će biti predstavljeni javnosti kroz štampano izdanje i putujuću izložbu.

Izložba obuhvata grafičke prezentacije, instalacije i video arhive kao odraz trogodišnjeg trajanja projekta u kojem su isprepletene kompletna istorija, promene i sazrevanje četiri ustanove kulture na Zapadnom Balkanu - Spomen zbirke Pavla Beljanskog u Novom Sadu, Muzeja savremene umetnosti Republike Srpske u Banja Luci, Umjetničke kolonije Danilovgrad i Kulturnog centra Trebinje.

U naredna četiri meseca, ovi kulturni prostori će prikazivati sve što projekat ReCulture obuhvata i teži da bude njihove nove vizuelne identitete, postavljajući primere dobre prakse u regionu.

Izložba počinje svoje putovanje u Novom Sadu, gde od 15. do 28. januara, posetioci mogu učestvovati u organizovanim vođenim turama. Na otvaranju, posetioci će imati priliku da razgovaraju sa učesnicima projekta i dizajnerskim timom koji je kreirao novi identitet Spomen zbirke Pavla Beljanskog za 21. vek. Kreativni timovi izložbe uključuju mlade dizajnere Snežanu Bulatović (ME), Arijanu Kadić (ME), Luku Matića (BA), Stefana Tankova (MK), Milena Tišića (RS) i mentora Volfganga Fiela (AT).

Otvaranje izložbe je 15. januara u 19 časova, održava se na adresi Dunavska 37. Zbog trenutnih radova u galerijskom prostoru Spomen zbirke, izložba se organizuje u prostorima Muzeja Vojvodine i Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, kojima se zahvaljujemo na saradnji.

Fakultet dramskih umetnosti učestvuje u ovom projektu kroz tim Katedre za produkciju i menadžment, koji su dali strateško usmerenje za razvoj programa i vizuelnog identiteta sve četiri ustanove kulture.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/1068/proces-vizuali-sajt-vest.jpg