Повратак Панчево филм фестивала

ПАФФ од 19. до 21. јануара на више локација

 

Након четворогодишње паузе, на неколико локација у Панчеву, од 19. до 21. јануара, биће одржан Панчево филм фестивал. Фестивал ће 19. јануара у Дворани Културног центра Панчева отворити филм румунског редитеља Радуа Жудеа – Не очекујте превише од краја света (Do not expect too much from the end of the world). Поред филмских остварења, публика ће пре пројекција имати прилике да погледа и музичке спотове алтернативних музичких састава које су режирали млади филмски редитељи, као и да учествује у разноврсном пратећем, едукативном и музичком програму. Фестивал ће бити реализован на неколико локација у граду - у просторијама Културног центра Панчево, Штаб Погону и Трећем простору. Улаз на све програме је бесплатан.

Током три дана фестивала биће приказано још пет дугометражних остварења и то: Призван и позван, Екскурзија, Зло не постоји, Lost Country и Диско играч. Током другог и трећег дана фестивала биће приказани краткометражни филмови младих аутора и ауторки, а као још један битан сегмент овогодишњег програма истиче се и програм намењен средњошколцима, Млади жири.

Од петка до недеље, Млади жири ће уз менторство младе филмске ауторке Тамаре Броћић, анализирати филмове из овогодишње селекције краткометражних филмова из земље и региона. Након уводног предавања, одгледаних филмова на фестивалу, група средњошколаца ће анализирати све аспекте филмског стваралаштва (режију, сценарио, фотографију, монтажу, глуму) и донети одлуку о најбољем кратком филму овогодишњег фестивала. Сви заинтересовани могу се пријавити овде.

ПАФФ ове године има и богат пратећи програм, па ће посетиоци бити у прилици да учествују на радионицама, присуствују филмској шетњи нашим градом и уживају у богатом музичком програму.

Првог дана фестивала, 19. јануара, у оквиру музичког програма у фоајеу Културног центра наступиће београдски бенд Турбо Транс Туристи, а након тога DJ-еви Буказић i Shikl у Штаб Погону. Током другог дана, музички програм фестивала резервисан је за Штаб Погон где ће посетиоци имати прилике да чују музички састав Бењд, а након тога и сет панчевачких DJ-ева - Дамјана и Дју Дју-а. Последњи дан фестивала, 21. јануар, традиционално је резервисан за караоке вече које ће бити одржане у Погону.  

Панчево Филм Фестивал је организован од стране истоименог удружења грађана, а у сарадњи са Културним центром Панчева. Фестивал је подржан од стране Министарства културе Републике Србије кроз пројекат Повратак Панчево Филм Фестивала - ПАФФ 2.0.

ПАФФ је манифестација посвећена неговању и промоцији независне ауторске кинематографије и филмова који негују оригиналан и кинематографски узбудљив приступ наративу, форми, структури и естетици. Главна мисија фестивала је да представи, истражи и прошири идеје и питања шта све кинематографија данас може да буде и уради, као и да, кроз присуство младих талентованих аутора на фестивалу, промовише и пружи подршку новој генерацији филмских уметника. Организациони тим фестивала, такође, чине млади ентузијасти.

За детаљан програм пратите Facebook и Instagram страницу фестивала. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/1069/paff.jpg