TALENTS SARAJEVO 2024 - ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВЕ

Сарајево Филм Фестивал позива талентоване филмске ствараоце и критичаре из Југоисточне Европе и Јужног Кавказа да се пријаве на осамнаесто издање Talents Sarajevo, под насловом "ART/FICIAL". 

Talents Sarajevo ће се одржати од 17. до 22. аугуста, у оквиру 30. Сарајево Филм Фестивала. На позив се могу пријавити перспективни режисери, продуценти, глумци, сценаристи, директори фотографије, монтажери и филмски критичари из Албаније, Азербејџана, Босне и Херцеговине, Бугарске, Црне Горе, Грчке, Грузије, Хрватске, Јерменије, Кипра, Косова*, Мађарске, Малте, Молдавије, Румуније, Северне Македоније, Словеније, Србије, Турске и Украјине. Линк са више информација - https://www.sff.ba/novost/12174/otvoren-poziv-za-prijave-na-talents-sarajevo-2024 Рок за пријаве је 8. март 2024.

ART/FICIAL жели довести у питање ту апокалиптичну нарацију у домени односа између AI и филма. У вештачкој интелигенцији, уместо непријатеља креативности, видимо технолошку прекретницу која ће филм преобликовати, не уништити. Као и сва претходна технолошка достигнућа, вештачка интелигенција ће имати и позитивне и негативне последице, а први корак у суочавању с њима јесте њена демистификација: AI је алат чији ефекти зависе од људи који га користе.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/1090/Talents_Sarajevo_2024.png