Филмови Лане Павков и Синише Цветића на Пулском филмском фестивалу

Кратки играни филм „Шафарикова 19“ је завршни рад студенткиње Мастер студија ФТВ режије Лане Павков. Филм је настао по оригиналном сценарију Лане Павков и Дејана Прћића. „Шафарикова 19“ је драма апсурда, измештена из реалности и конвенционалног драматуршког тока у коме је представљена имућна породица која није спремна да се суочи са реалношћу која је окружује, те прибегава апсурдним радњама које прикривају њихову праву драму.

У филму играју Јасна Ђуричић, Јована Гавриловић, Сунчица Милановић, Иван Марковић и Денеш Дебреи. Продуценткиње филма су Вања Лозановић, Ена Бајрактаревић и Тијана Дракулић. Директор фотографије је Лука Трајковић, монтажерка Тара Вуловић. Премијеру је имао на 47. ФЕСТ-у, а међународна премијера биће на Пулском филмском фестивалу 14. јула у 21:30 часова у Портарати, те је репризна пројекција заказана 17. јула у Истарском Народном Казалишту у 18:30 часова.

Синиша Цветић је студент треће године ФТВ режије. Његов филм „Диносаур“ је направљен током петог семестра као испитни филм из предмета Филмска режија. Филм тематизује кризу идентитета и средњих година једног урбаног мушкарца. Постављен у оквирима једне просторије са само два лика, редитељ суочава главног јунака са одбацивањем, прихватањем одговорности и импотенцијом.

Улоге тумаче Милован Филиповић и Хана Бештић. Продуценткиње филма су Миа Вујичић и Милена Шмигић, студенткиње треће године ФТВ продукције. Фотографију потписује Ђурђина Томић (III година камере), звук Сергеј Вучковић (III година Снимање и дизајн звука), а монтажу Владимир Живановић. Сценарио је написао Давид Јаковљевић, студент IV године драматургије. Пројекција филма „Диносаур“ у Пули заказана је у Истарском Народном Казалишту 15. јула у 18:20 часова.
„Шафарикова 19“ насала је под менторством проф. Стефана Арсенијевића, а „Диносаур“ под менторством проф. Дарка Бајића и асистенткиње Маје Милош Самолов.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/17/s%CC%8Cafarikova_still_2.JPG
  • /uploads/attachment/vest/17/s%CC%8Cafarikova_still_1.JPG
  • /uploads/attachment/vest/17/DINOSAUR_02.jpg
  • /uploads/attachment/vest/17/DINOSAUR_01.jpg