Filmovi Lane Pavkov i Siniše Cvetića na Pulskom filmskom festivalu

Kratki igrani film „Šafarikova 19“ je završni rad studentkinje Master studija FTV režije Lane Pavkov. Film je nastao po originalnom scenariju Lane Pavkov i Dejana Prćića. „Šafarikova 19“ je drama apsurda, izmeštena iz realnosti i konvencionalnog dramaturškog toka u kome je predstavljena imućna porodica koja nije spremna da se suoči sa realnošću koja je okružuje, te pribegava apsurdnim radnjama koje prikrivaju njihovu pravu dramu.

U filmu igraju Jasna Đuričić, Jovana Gavrilović, Sunčica Milanović, Ivan Marković i Deneš Debrei. Producentkinje filma su Vanja Lozanović, Ena Bajraktarević i Tijana Drakulić. Direktor fotografije je Luka Trajković, montažerka Tara Vulović. Premijeru je imao na 47. FEST-u, a međunarodna premijera biće na Pulskom filmskom festivalu 14. jula u 21:30 časova u Portarati, te je reprizna projekcija zakazana 17. jula u Istarskom Narodnom Kazalištu u 18:30 časova.

Siniša Cvetić je student treće godine FTV režije. Njegov film „Dinosaur“ je napravljen tokom petog semestra kao ispitni film iz predmeta Filmska režija. Film tematizuje krizu identiteta i srednjih godina jednog urbanog muškarca. Postavljen u okvirima jedne prostorije sa samo dva lika, reditelj suočava glavnog junaka sa odbacivanjem, prihvatanjem odgovornosti i impotencijom.

Uloge tumače Milovan Filipović i Hana Beštić. Producentkinje filma su Mia Vujičić i Milena Šmigić, studentkinje treće godine FTV produkcije. Fotografiju potpisuje Đurđina Tomić (III godina kamere), zvuk Sergej Vučković (III godina Snimanje i dizajn zvuka), a montažu Vladimir Živanović. Scenario je napisao David Jakovljević, student IV godine dramaturgije. Projekcija filma „Dinosaur“ u Puli zakazana je u Istarskom Narodnom Kazalištu 15. jula u 18:20 časova.
„Šafarikova 19“ nasala je pod mentorstvom prof. Stefana Arsenijevića, a „Dinosaur“ pod mentorstvom prof. Darka Bajića i asistentkinje Maje Miloš Samolov.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/17/s%CC%8Cafarikova_still_2.JPG
  • /uploads/attachment/vest/17/s%CC%8Cafarikova_still_1.JPG
  • /uploads/attachment/vest/17/DINOSAUR_02.jpg
  • /uploads/attachment/vest/17/DINOSAUR_01.jpg