Класни филм студената ФТВ продукције "Последњи путник" на Science + Fiction филмском фестивалу у Tрсту

Прича о девојци која се бори за опстанак у опустошеном граду пуном канибала стиже и до италијанске публике. Наиме, Последњи путник, краткометражни филм настао у продукцији Факултета драмских уметности, наставља своју фестивалску авантуру.

 

Након фестивала Book&Roll, филм ће бити приказан на Science + Fiction филмском фестивалу у Трсту у оквиру селекције Fantastic Shorts почетком новембра.  Science + Fiction је један од највећих светских фестивала фантастике, и једини посебно специјализован искључиво за филмове научнофантастичног жанра. Ове године фестивал обележава 20 година свог постојања од како је обновљен 2000-те године на темељима Фестивала научне фантастике који је постојао још од давне 1963. године, а онда је напрасно био укинут 1982. Филм “Последњи путник” представиће студенти треће године филмске и ТВ продукције Факултета драмских уметности, којима је ово био испитни филм, а који ће бити гости фестивала.

 

Пре Трста домаћа публика моћи ће да види филм у Београду, где се такмичи у главном програму Фестивала српског филма фантастике, који се одржава од 17. до 20. октобра у Студентском културном центру. У новембру ће филм бити део програма петог Dead Lake фестивала који се одржава на Палићу.

 

Кратак синопсис гласи:,,Магдалена се сусреће са многим опасностима, истрајна у намери да побегне са уништене планете. Неочекивани сусрет са сналажљивим Вуком знатно ће променити њихове последње дане на Земљи.”

 

Специфичност овог научно фантастичног филма јесте та да је настао као вежба на другој години филмске и телевизијске продукције, приликом које се студент продукције упознају са различитим задацима током припрема једног играног филма. Тако режију потписује Јанко Дјурић, продукцију Андјела Радојевић и Лазар Ивановић. Извршни продуценти су Бојана Цонић и Танасије Раковић, помоћник режије је Коста Илић, локације је организовала Надја Мандић, а вођа снимања био је Ратко Обренов. Јелена Стевановић се искусила као секретарица режије, а кастингом се бавио Мијат Цмиљанић. PR и маркетинг ради Савина Смедеревац. Огромну подршку током снимања филма екипи је пружио ментор Милан Тодоровић, познат многима по својим жанровским филмовима.

Главне улоге тумаче Јована Миловановић, Горан Шушљик и Слобода Боба Мићаловић.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/77/POSLEDNJI_PUTNIK.jpg
  • /uploads/attachment/vest/77/Screenshot_1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/77/tlphoto6.jpg
  • /uploads/attachment/vest/77/tlphoto5.jpg
  • /uploads/attachment/vest/77/tlphoto3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/77/tlphoto4.jpg
  • /uploads/attachment/vest/77/poslednjiputnikfilm.jpg