Klasni film studenata FTV produkcije "Poslednji putnik" na Science + Fiction filmskom festivalu u Trstu

Priča o devojci koja se bori za opstanak u opustošenom gradu punom kanibala stiže i do italijanske publike. Naime, Poslednji putnik, kratkometražni film nastao u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti, nastavlja svoju festivalsku avanturu.

 

Nakon festivala Book&Roll, film će biti prikazan na Science + Fiction filmskom festivalu u Trstu u okviru selekcije Fantastic Shorts početkom novembra.  Science + Fiction je jedan od najvećih svetskih festivala fantastike, i jedini posebno specijalizovan isključivo za filmove naučnofantastičnog žanra. Ove godine festival obeležava 20 godina svog postojanja od kako je obnovljen 2000-te godine na temeljima Festivala naučne fantastike koji je postojao još od davne 1963. godine, a onda je naprasno bio ukinut 1982. Film “Poslednji putnik” predstaviće studenti treće godine filmske i TV produkcije Fakulteta dramskih umetnosti, kojima je ovo bio ispitni film, a koji će biti gosti festivala.

 

Pre Trsta domaća publika moći će da vidi film u Beogradu, gde se takmiči u glavnom programu Festivala srpskog filma fantastike, koji se održava od 17. do 20. oktobra u Studentskom kulturnom centru. U novembru će film biti deo programa petog Dead Lake festivala koji se održava na Paliću.

 

Kratak sinopsis glasi:,,Magdalena se susreće sa mnogim opasnostima, istrajna u nameri da pobegne sa uništene planete. Neočekivani susret sa snalažljivim Vukom znatno će promeniti njihove poslednje dane na Zemlji.”

 

Specifičnost ovog naučno fantastičnog filma jeste ta da je nastao kao vežba na drugoj godini filmske i televizijske produkcije, prilikom koje se student produkcije upoznaju sa različitim zadacima tokom priprema jednog igranog filma. Tako režiju potpisuje Janko Djurić, produkciju Andjela Radojević i Lazar Ivanović. Izvršni producenti su Bojana Conić i Tanasije Raković, pomoćnik režije je Kosta Ilić, lokacije je organizovala Nadja Mandić, a vođa snimanja bio je Ratko Obrenov. Jelena Stevanović se iskusila kao sekretarica režije, a kastingom se bavio Mijat Cmiljanić. PR i marketing radi Savina Smederevac. Ogromnu podršku tokom snimanja filma ekipi je pružio mentor Milan Todorović, poznat mnogima po svojim žanrovskim filmovima.

Glavne uloge tumače Jovana Milovanović, Goran Šušljik i Sloboda Boba Mićalović.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/77/POSLEDNJI_PUTNIK.jpg
  • /uploads/attachment/vest/77/Screenshot_1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/77/tlphoto6.jpg
  • /uploads/attachment/vest/77/tlphoto5.jpg
  • /uploads/attachment/vest/77/tlphoto3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/77/tlphoto4.jpg
  • /uploads/attachment/vest/77/poslednjiputnikfilm.jpg