ФДУ постаје део пројекта ZDW Exhibition Design Lab

Фокус пројекта ”ZDW Exhibition Design Lab” је на развоју вештина неопходних на тржишту рада у уметности и култури. Кроз серију радионица и заједничког рада на изложби, овај једногодишњи пројекат ће пружити прилику младим професионалцима да стекну нове компетенције и искуство на међународном плану.

Пројекат ће окупити укупно 25 учесника из Србије (Факултет драмских уметности), Чешке (Универзитет Томас Бата у Злину), Словачке (Имагинариум), Мађарске (КЕК, Мађарски центар савремене архитектуре) и Пољске (Академија ликовних уметности Јан Матејки, Краков) у оквиру радионице дизајна изложбе. Током радионичког процеса учесници ће од експерата у култури научити како да осмисле и реализују зајендичку изложбу, те да стечено знање примене у пракси велике међународне манифестације Zlín Design Week (ZDW) 2021. Поред изложбе, учесници ће имати јединствену прилику да раде на анимацији публике ZDW кроз сесије које ће сами припремити, а које ће пружити увид у културу региона вишеградских земаља и Србију кроз различите уметничке форме. Основни циљеви пројеката су: (1) професионализација младих дизајнера/ менаџера/ уметника у области дизајна изложби, уметничке дирекције и комуникације; (2) остваривање интердисциплинарне повезаности и сарадње учесника , као и интеракције с другим професионалцима (3) промоција културе вишеградских земаља и Србије са фокусом на искуство публике.

Факултет драмских уметности ће на овом пројекту учествовати као партнер из Србије, што ће омогућити мобилност и ојачати капацитете младих, студената основних студија Катедре за менаџмент и продукцију у позоришту, радију и култури.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/277/Screenshot_2020-09-04_at_8.29.07_PM__1_.png