FDU postaje deo projekta ZDW Exhibition Design Lab

Fokus projekta ”ZDW Exhibition Design Lab” je na razvoju veština neophodnih na tržištu rada u umetnosti i kulturi. Kroz seriju radionica i zajedničkog rada na izložbi, ovaj jednogodišnji projekat će pružiti priliku mladim profesionalcima da steknu nove kompetencije i iskustvo na međunarodnom planu.

Projekat će okupiti ukupno 25 učesnika iz Srbije (Fakultet dramskih umetnosti), Češke (Univerzitet Tomas Bata u Zlinu), Slovačke (Imaginarium), Mađarske (KEK, Mađarski centar savremene arhitekture) i Poljske (Akademija likovnih umetnosti Jan Matejki, Krakov) u okviru radionice dizajna izložbe. Tokom radioničkog procesa učesnici će od eksperata u kulturi naučiti kako da osmisle i realizuju zajendičku izložbu, te da stečeno znanje primene u praksi velike međunarodne manifestacije Zlín Design Week (ZDW) 2021. Pored izložbe, učesnici će imati jedinstvenu priliku da rade na animaciji publike ZDW kroz sesije koje će sami pripremiti, a koje će pružiti uvid u kulturu regiona višegradskih zemalja i Srbiju kroz različite umetničke forme. Osnovni ciljevi projekata su: (1) profesionalizacija mladih dizajnera/ menadžera/ umetnika u oblasti dizajna izložbi, umetničke direkcije i komunikacije; (2) ostvarivanje interdisciplinarne povezanosti i saradnje učesnika , kao i interakcije s drugim profesionalcima (3) promocija kulture višegradskih zemalja i Srbije sa fokusom na iskustvo publike.

Fakultet dramskih umetnosti će na ovom projektu učestvovati kao partner iz Srbije, što će omogućiti mobilnost i ojačati kapacitete mladih, studenata osnovnih studija Katedre za menadžment i produkciju u pozorištu, radiju i kulturi.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/277/Screenshot_2020-09-04_at_8.29.07_PM__1_.png