Премијера представе “Мало благо” Невене Мијатовић у Народном позоришту

У недељу, 4. октобра на сцени »Раша Плаовић» Народног позоришта у Београду у оквиру програма “ФИСТ на БИС” биће изведена представа у режији Невене Мијатовић “Мало благо”.

 

Представа „Мало благо“ говори о три генерације жена, њиховим покушајима да се остваре у различитим улогама, те окретању породици као извору највеће подршке. У питању је дипломска представа Невене Мијатовић, студенткиње Катедре за позоришну и радио режију Факултета драмских уметности у Београду, у класи професора Душана Петровића и Ане Томовић.

Аутор текста је ирска списатељица Елен Марфи, улоге тумаче Драгана Варагић, Милена Ђорђевић и Станислава Николић, сценографкиње представе је Ана Стефановић, док костимографију потписује Ангелина Јеремић. Продуцент представе је Бошко Радоњић, а дизајнерка звука Наталија Страхинић.

Премијерно извођење представе «Мало благо» заказано је за 4. октобар на сцени «Раша Плаовић» Народног позоришта у Београду са почетком у 20.30. Улаз је слободан, број места је ограничен у складу са епидемиолошким мерама.

Представа ће бити изведена у оквиру програма ФИСТ на БИС, 15. Фестивала интенационалног студентског театра, у организацији студената Катедре за менаџмент и продукцију позоришта, радија и културе. Пројекат је подржан од стране Министарства културе и информисања Републике Србије.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/284/_malo_blago.png