Premijera predstave “Malo blago” Nevene Mijatović u Narodnom pozorištu

U nedelju, 4. oktobra na sceni »Raša Plaović» Narodnog pozorišta u Beogradu u okviru programa “FIST na BIS” biće izvedena predstava u režiji Nevene Mijatović “Malo blago”.

 

Predstava „Malo blago“ govori o tri generacije žena, njihovim pokušajima da se ostvare u različitim ulogama, te okretanju porodici kao izvoru najveće podrške. U pitanju je diplomska predstava Nevene Mijatović, studentkinje Katedre za pozorišnu i radio režiju Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Dušana Petrovića i Ane Tomović.

Autor teksta je irska spisateljica Elen Marfi, uloge tumače Dragana Varagić, Milena Đorđević i Stanislava Nikolić, scenografkinje predstave je Ana Stefanović, dok kostimografiju potpisuje Angelina Jeremić. Producent predstave je Boško Radonjić, a dizajnerka zvuka Natalija Strahinić.

Premijerno izvođenje predstave «Malo blago» zakazano je za 4. oktobar na sceni «Raša Plaović» Narodnog pozorišta u Beogradu sa početkom u 20.30. Ulaz je slobodan, broj mesta je ograničen u skladu sa epidemiološkim merama.

Predstava će biti izvedena u okviru programa FIST na BIS, 15. Festivala intenacionalnog studentskog teatra, u organizaciji studenata Katedre za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture. Projekat je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/284/_malo_blago.png