Саопштење Студентског парламента ФДУ-а поводом изјаве бивше студенткиње ФДУ-а и глумице Милене Радуловић

Студентски парламент Факултета драмских уметности пружа потпуну подршку Милени Радуловић, која је у броју Блица за 16. јануар 2021. године изнела исповест о злостављању и сексуалном насиљу које је над њом и над другим девојчицама годинама спроводио Мирослав Мика Алексић, власник и учитељ приватне школе глуме. Подржавамо и саосећамо се са свим девојкама које су претрпеле сексуално насиље и сексуално узнемиравање и бескомпромисно стојимо уз њих у њиховој храброј борби за правду.

Сматрамо да је чин силовања и сваког другог сексуалног злостављања и узнемиравања потпуно неприхватљив у сваком смислу. Када је реч о институцијама као што је ова, најбитније је да у њу имамо поверење. Очекујемо и захтевамо да овакав злочин - психичко и сексуално злостављање, силовање и злоупотреба положаја буду најоштрије кажњени.

Желимо да дамо до знања свим девојкама које су проживеле овакво искуство да сви чланови студентског парламента желе да помогну и пруже подршку, уз гаранцију наше апсолутне дискретности, те да нам се слободно обрате. Знамо колико је тешко изаћи у јавност и сведочити о оваквом насиљу када су у питању угледне личности које су нам притом биле и важне менторске фигуре у које смо ми, наши родитељи и околина имали поверење. Зато се дивимо снази, храбрости и одлучности Милене Радуловић и свих других девојака и жена које су иступиле у овој борби и захваљујемо им се што су то  учиниле за безбедност све друге деце. Ова борба је већа од свих нас, представља вид правде и даје пример свима.

 

Студентски парламент Факултета драмских уметности Универзитета у Београду

17. 1. 2021. год.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/354/large_FDU_u_boji.jpg